Múzeum Andyho Warhola nesúhlasí so zákazom parkovania

29.07.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 29. júla (TASR) - Pred hlavným vchodom do Múzea moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach pribudla dopravná značka zakazujúca vjazd. Vedenie múzea s tým nesúhlasí a myslí si, že ide o osobnú zaujatosť ...
Osadenie značky podľa hlavného kurátora múzea Michala Bycka sťažuje vstup vozičkárov a majiteľov diel, ktorí uvažujú pri súčasnom stave aj o stiahnutí svojich diel z expozície múzea. \"To by vážne ohrozilo múzeum. Zo 160 diel by tu ostalo len 31, ktoré sú vo vlastníctve štátu, \" uviedol Bycko.
Podľa Antona Szaba z magistrátu mesta Medzilaborce chce mesto osadením značky zamedziť parkovaniu pred múzeom v zóne, ktorá je určená pre chodcov. Na výhrady múzea, že je zamedzený vstup pre zdravotne ťažko postihnutých a majiteľov diel Andyho Warhola sa mesto rozhodlo reagovať osadením doplňujúcej dopravnej značky. \"Dohodli sme sa, že pre majiteľov preukazov ZŤP a majiteľov diel povolíme vstup. Ostatní môžu parkovať na priľahlom parkovisku, kde je 70 parkovacích miest, \" dodal Szabo, podľa ktorého je parkovisko osvetlené a monitorované kamerovým systémom.
\"Toto parkovisko nie je dostatočne osvetlené, kamera, ktorá je tam obsadená, siaha len do polovice parkoviska, v zimnom období je následkom vytekania vody z prasknutého potrubia väčšia časť cesty zľadovatená, čím je ohrozená bezpečnosť a zdravie nielen návštevníkov múzea, \" povedal Bycko.
Bycko si myslí, že za osadením značky a znemožnením vstupu je averzia primátora voči vedeniu múzea, ktoré mu znemožnilo získať od Johna Warhola certifikát na diela Andyho Warhola.
 

Vyberte región